Tuesday, December 13, 2011

Да Божа ипак повуче оставку?

Доживесмо, коначно, и то да један потпредседник владе уради оно што је милион пута најавио да ће да уради. А најављивао је да ће поднети оставку ако Србија деветог децембра не добије статус кандидата за приступ Европској унији. Ипак, премијер је одмах био против тога: „Разговараћу са њим и покушаћу да га убедим да оставку повуче, јер не видим да је он лоше радио”. А ми видимо. Није само Ђелић „неопрезно најављивао датум”, него му је у тим честим тренуцима неопрезности читава влада климала главом!

И шта сада? Сада се нама, Србима, пружила прилика да видимо шта на делу значи та већ излизана реч „транспарентност”. Јеси ли нешто најавио? Јеси. А јеси ли затим тако и поступио? Одговор може бити само „јесам” или „нисам”, одговору као што је „само је неопрезно најављивао датум” овде стварно нема места... nastavak

1 comment:

Nemanja said...

Nas predsednik kosarkaskog saveza, tj. hocu da kazem gradonacelnik Beograda, pri imenovanju je izjavio:

„Prvi cilj je dobro funkcionisanje Saveza do Olimpijskih igara u Londonu”.

Verovatno da pod "dobro funkcionisanje" smatra cinjenicu da se nasi kosarkasi nisu ni plasirali na Olimpijske igre u Londonu.

Ispravan postupak bivseg potpredsednika vlade, iako je to mozda bekstvo sa broda koji tone :)

Zabrinjavajuca je cinjenica da, mada poprilicno pratim elektronske medije, nigde nisam procitao slicnu kritiku.Takvo gomilanje funkcija posmatra se kao ispravno ponasanje samo zato sto je uobicajeno.