Monday, January 09, 2012

letnje škole, seminari, preporuke


U Pragu se već dvadesetak godina organizuje letnja škola AIPES (American Institute in Political and Economic Systems). Ovo je svakako predivno iskustvo i šansa za mlade ljude i studente završnih godina studija. The Fund for American Studies koji organizuje ovu školu takođe organizuje još letnjih programa i programa stažiranja. Rani rok za prijavu za AIPES i IIPES je 31. januar 2012.

Ukoliko ste sada druga ili viša godina, ovog proleća možete da se prijavite na jednogodišnji program dodiplomskih multidisciplinarnih akademskih studija (DAUS) na Beogradskoj Otvorenoj Školi. Ovo je fenomenalna prilika da upoznate sjajne studente sa drugih fakulteta, za mnogo dobrog druženja, napravite dobre akademske i poslovne kontakte i naučite mnogo o političkim pitanjima, EU, filozofiji, akademskim i soft veštinama (mnoga od ovih znanja i veština može vam pomoći u vašoj budućoj karijeri ekonomiste). Rokovi za prijavu nisu fiksni, ali toplo preporučujem da posetite BOŠ na 16. spreatu palate Beograd i tamo se raspitate o detaljima. Ja sam bio XVII generacija i mogu vam dosta pomoći oko aplikacija i informisanja.

Prijatelji iz Libertarijanskog kluba ostvarili su ideju o do sada najvećem projektu. Akademija Liberalnih Politika će trajati jedan semestar od sredine februara do sredine juna. Prijave su do 1. februara. Znajući ko organizuje, ovo je prava poslastica za mlade i ambiciozne studente.

Prošlog leta imao sam fenomenalnu priliku da prisustvujem seminaru koji organizuje Institute for Humane StudiesOni organizuju čitav niz letnjih škola i programa stažiranja. Rok za prijavu na letnje škole je 31. mart 2012.

Sledeća dva linka su za studente koji su upoznati sa austrijskom ekonomskom školom i želeili bi da prošire znanja iz ove oblasti:

Mises Institut iz Alabame, SAD, svake godine u julu organizuje Mises University, najveći skup libertarijanskih ekonomista. Ovaj simpozijum toplo preporučujem onima koji imaju nameru da se dalje bave austrijskom ekonomijom, političkom filozofijom ili anarho-kapitalizmom. Poslednji rok za prijavu 6. april 2012.

Odlične seminare organizuje i Foundation for Economic Education

4 comments:

Milos Andrijasevic said...

Hvala na linkovima!Da li mogu da ti se obratim ukoliko mi bude potrebna pomoc ili neki savet vezano za prijavu i slicno?

Pavle Mihajlović said...

Da (na pavle.mihajlovic@gmail.com) ali ze neke stvari ću biti od male pomoći. Za prijavu za BOŠ i TFAS programe mogu biti od velike pomoći. Ostalo, samo mogu da vas uputim koga da kontaktirate.

Pavle Mihajlović said...

Za dva meseca izbaciću post o svojim iskustvima u prijavama za master i Ph.D studije u inostranstvu sa svim detaljima. Za prijave na letnje škole, i prijave na mastere biću u mogućnosti da vam pomognem značajno u narednih par meseci.

Andrea Karan said...

I ja kao AIPES alumni preporucujem ovaj program! Jedinstveno iskustvo, izuzetni predavaci!