Tuesday, October 08, 2013

Amerika pozvala Lazara Krstića da im pomogne

Amerika pozvala Lazara Krstića da im pomogne da izađu iz finansijske blokade


SAD očekuju da Krstić od te zemlje ponovo načini najjaču svetsku ekonomiju/FOTO:TANJUG - Filip Krainčanić
VAŠINGTON/BEOGRAD, 6. oktobar 2013, (Njuz) – Američki Kongres pozvao je danas srpskog ministra finansija Lazara Krstića da dođe i pomogne im da izađu iz teške ekonomske situacije u koju je zapala ova zemlja.
Blokada vladinih institucija, na prvi pogled nastala zbog neusaglašenosti Senata i Kongresa, svoje duboke korene vuče iz nagomilanih državnih dugova, a američka javnost jedini izlaz trenutno vidi u srpskom ekspertu koji se školovao u SAD. Američki mediji preplavljeni su tekstovima u kojima imaju samo reči hvale za ovog mladog stručnjaka.
- Kongresmeni su čuli razne pozitivne priče o vašem ministru Krstiću, a ovde ga već svi zovu „genije sa Jejla“. Svesni smo da ga vaša Vlada neće tek tako pustiti da ode sa važnog državnog posla i da ćemo za dozvolu morati da pitamo Aleksandra Vučića, ali mislimo da tu neće biti problema jer su Krstićevi rezultati već stabilizovali vašu ekonomiju. Mi znamo da Krstiću ne bi trebalo mnogo vremena da osmisli plan kojim bi nas izvukao iz krize, a očekujemo da će učiniti da Amerika ponovo postane najjača ekonomija sveta - rekao je u ekskluzivnoj izjavi za Njuz Džord Mekjuri, kongresmen iz Alabame.
- Malo smo se raspitivali oko ovog mladog eksperta i saznali da voli da se vozi taksijem do posla, pa smo odlučili da mu ponudimo taksi sa kožnim sedištima koji bi ga svako jutro dovozio do Kapitol hila. Čuli smo da mu je i devojka genije, a pošto je njena oblast fizika, spremni smo da joj ponudimo posao u NASA, koja je takođe u blokadi i za koju se nadamo da će je izvući iz krize – potvrdio je ovaj američki kongresmen.
Lazar Krstić se još uvek nije oglasio povodom poziva koji je dobio iz Amerike, ali kako Njuz nezvanično saznaje, on je spreman da pomogne zemlji u kojoj se školovao, ali tek nakon što prvo pomogne svim državama zahvaćenim ekonomskom krizom koje su ga pozvale.
Miroslav Vujović

Read more: http://www.njuz.net/amerika-pozvala-lazara-krstica-da-im-pomogne-da-izadu-iz-finansijske-blokade/#ixzz2h9XmSbZFvesti iz Amerike

No comments: