Tuesday, May 08, 2012

tekst za Politiku za sutra

Премијер са ауторитетом

Ако ми се неко попео на главу у току предизборне кампање, био је то будући премијер – са ауторитетом. Све су га странке нудиле, јер нам баш то недостаје – човек који уме да лупи шаком о астал, гора да се затресе. Па кад се роди миш, да плачемо.

Дакле, месија. Да упосли људе, поништи неправедне приватизације, похапси лопове и врати паре народу. Не знамо му још име – али му знамо биографију, па се не бих нимало бринула: тај ће сигурно испунити све што је обећао. Али, хајдемо редом.

Како да нас запосли? Лепо. Може најпре да укине појам технолошког вишка, то нам више не треба. Након чега може да прави нове технолошке вишкове, у тим истим фирмама или у неким другим, свеједно, ствар је у потпуности одржива. Јер неће то премијер да ради у некој својој, приватној фирми, већ у нашој, државној. И неће да улаже своје паре него наше. Што је најбоље, ту се на платама не би штедело јер је добро познато да плата зависи искључиво од уверења онога ко је исплаћује. Како лепо рече градоначелник Ђилас: „Не верујем у фабрике у којима запослени добијају 17.000–18.000 динара”. наставак

No comments: