Wednesday, March 24, 2010

Шта то пада, пада гувернер

 Када је Иво Санадер дао оставку „из личних разлога”, цео свет је брујао о томе каква је то држава у којој кључни човек одлази с власти на половини свог мандата? А то се сада питам и ја – ко ће сада ову земљу Србију озбиљно да схвати, када демократска српска власт дозволи да јој гувернер на пола мандата објави да даје оставку – из личних разлога?

Стварно, зашто је отишао Јелашић? Он се од почетка свог мандата не слаже са политиком ове владе, као што се није слагао ни са политиком прошле владе, а оставка је дошла тек данас (јуче). Тако да не вреди претерано лупати главу о томе да ли је реч о неслагању са политиком владе. Није, наравно. Мој је став да је Јелашић већ давно решио да оде, а да му је сада потврђена нека добра (или одлична) пословна понуда. За човека његовог искуства, рејтинга и угледа, ценим да неће отићи на плату мању од хиљаду евра (дневно), ..nastavak

2 comments:

Nemanja said...

Devizne rezerve za podsticaj privrednog razvoja? (:



Izvor:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=03&dd=26&nav_id=420346

Antonije said...

Mada Jelašić negira da njegova ostavka ima veze sa ovime, Ćulibrk je izneo vrlo primamljiv predlog :)

http://www.emg.rs/emplus/pogledi/117320.html

"...Konačno, svemu valja dodati i povoljne, dinarske keš-kredite, koje će građani moći da od banaka dobiju uz kamatu od 7,5 i 8,95 odsto godišnje. I da odmah, na drugom šalteru, te iste dinare oroče uz duplo veću kamatu od 15 odsto godišnje. Prema grubim računicama, na taj način svako ko od banke uzme kredit od 300.000 dinara i te pare oroči uz kamatu od 15 odsto, mesečno će dobijati 1.500 dinara više nego što će morati da plaća ratu za kredit. Navali narode, država časti! Uz poček od godinu dana. A, odavno je poznato, da se to baš i ne dešava često. Osim pred izbore."