Tuesday, November 17, 2009

za Politiku za sredu

Сиромаси у петособним кућама

Гледам недавно РТС и не могу да верујем: кажу, четрдесет милиона сиромашних у САД! Аууу, помислих, још до прошле године овакве вести су стизале из Бијафре, а ето дошао ред на најбогатије! И Политика се надовезала, и то не без везе, цитирали нам нови Евробарометар у коме пише како је сваки шести грађанин ЕУ - сиромах! Кад себереш САД и ЕУ, испадa да тамо живи скоро стодвадесет милиона сиромаха. Баш тако кажу: сиромаха.

Тада остаје само једно питање – нашла сам га на на једном сајту, па да цитирам: “Да ли би икако било могуће да нам неко из наше владе каже када бисмо ми, макар оквирно, могли досећи макар ту њихову границу сиромаштва?”

Јер, стварно, како да се истински сажалим ...наставак

3 comments:

Antonije said...

Da da, to su te dve priče o siromaštvu i o kapitalizmu (Americi pre svega) u zavisnosti od novina i onoga šta hoće da nam kažu.
Pričom o siromaštvu hoće da nam kažu "bolje ćutite vidite kako je teško čak i u jednoj Americi", a ovi drugi što u fokus stavljaju kapitalizam likujući hoće da nam saopšte "eto konačno je i njima odzvonilo". :)
Kao što se u ono vreme najgore krize za Mađarsku govorilo: "eto vidiš propadoše i Mađari (a mi ne osetismo krizu), džabe im EU", ali evo za nekih mesec dana će mo opet da pohrlimo u tu istu Mađarsku, samo da pređemo granicu i nađemo se sa "one" strane.

Još jedan sjajan tekst!

danica said...

Ako mi je nešto u životu satisfakcija, to su komentari poput ovog, Antonijevog. Napisao je sve ono što ja nisam mogla, jer tamo imam prostora za 4500 karaktera.

A naročito vam hvala, Antonije, za ovaj primer sa Mađarskom!

Antonije said...

Drago mi je da vam se svideo komentar. Samo nastavite sa pisanjem, željno iščekujemo sledeći članak.