Saturday, November 07, 2009

pogledajte kako se na Berkliju štite od prevara

Motivacija da rade test ....The names of students who hand in problem sets will be recorded, and students on the margin of receiving a higher grade will benefit from completing problem sets.
Ali...
To be recorded, problem sets should be handed in no later than one week after the topic has been completed in class. Hard copy please! (And please don’t hand in a print-out of the solutions.)


Ipak ... since problem sets are primarily intended for your own benefit, answers are also available.

http://faculty.haas.berkeley.edu/arose/PSets.htm
 
A šta vi mislite od tome?

4 comments:

Antonije said...

Pa ja ne razumem šta to tačno znači:
"Hard copy please! (And please don’t hand in a print-out of the solutions.)", odnosno kako se tako štite od prevara?

Ali generalno mislim da je to dobra praksa što se tiče problema, kao i ovo što se tiče ispita.

"As stated in the course syllabus, problem sets are not required. Problem sets will not be graded, nor are they worth formal credit. They are taken from the text and thus are not indicative of what the final exam will look like ( previous exams are much better guides to future exams, and will be distributed well in advance of the final exam)..."

danica said...

Znači da ne smeš da šalješ mail, koji si napravio kao copy-paste.
Dakle, mora na papiru da se preda (hard copy), i to da se piše olovkom, a ne da se odštampa neki copy-paste...(to je ono, dont hand in a print-out).

Ja sam tako jednom dala zadatak da mi se pošalje rešenje mailom, dobila sam 90% istih zadataka, tj. jedan uradio, pa ostali napravili copy-paste... A u stvari cilj tih vežbi je baš da čovek sam uradi...

No nisam znala da i na Berkliju imaju isti problem kao i mi ovde.

Antonije said...

Pa dobro, ali to je samo delimična zaštita. Neko će i dalje moći da prepiše zadatak od kolega (kao što su se prepisivali domaći zadaci iz matematike u osnovnoj :) ), ali će barem morati da se pomuči da sam to napiše i ima samo nedelju dana za to. Studenti su svuda isti, samo što je kod njih možda više izražen individualizam, pa treba naći nekog koji bi dao svoj zadatak da ostali prepisuju, a kod nas je više izražen kolektivizam (zaostavština komunizma pretpostavljam, ali mislim da se i to polako menja)

Sviđa mi se što su problemi opcioni, korisno je da ih radiš zbog sebe i mogu možda malo da ti koriguju ocenu. Mada kad malo bolje razmislim, primeniti to u našoj nacionalnoj kulturi bi značilo da 99% ljudi ne bi pogledalo te probleme.

danica said...

Tako nekako je ispalo. Ja sam doduše zadala da se za 2 dana pošalje odgovor, s tim da ću bodovati prvih 20 prispelih mailova, koji ne smeju ličiti jedan na drugi, ali je stiglo možda desetak odgovora, dakle, nije bila navala...