Wednesday, September 09, 2009

"Oktobar dva" za srpsku vladu - tekst za novi NIN

Не знате шта је то „октобар два“? Ееее, видите, то је испитни рок који служи да студенти који не положе све испите ни у последњем, октобарском року, ипак можда не изгубе годину. Али како је то могуће - да не изгубе годину након што су је у ствари већ изгубили? Ево како: има десетак година како смо у Србији увели још један испитни рок, коме смо дали име „октобар два“, као, и то је октобарски рок, шта има везе.

А управо исту ову логику и тактику користи и наша влада: пошто знам да ћу да паднем у првом року, тражићу од ММФ-а да ми одобри „октобар два“, а онда ... онда ћу да видим шта ми даље ваља чинити!

Наравно, све је то лепо и симпатично, али зар тако треба да се понаша наша (економски) најстручнија влада коју смо икада имали? NASTAVAK

1 comment:

Antonije said...

Treba dodati da se oktobar 2 plaća. Pitam se samo koliko li će to da nas košta?!
Ima stručnjaka u Vladi (npr. profesorka Diana Dragutinović, ako se ne varam) koji su hteli da dižu poreze, ali kako nam je Vlada sakupljena "s ko'ca i konopca" mora svakome da se udovolji.
Među studentima na fakultetu se priča da če možda i seminaraski radovi da nose jedan ESPB bod, ukoliko nekome baš zatreba. Možda će tako i naša Vlada da se provuče ove godine ;-)